O L'ALMANAC DE LA ROQUETIA.
Per dire tot çò de mancar pas dins lo rèire país clapassièr e endacòm mai, una pagina occitana que serà çò que ne faretz.
Nòvas de segur, mas tanben contes de ma grand-la-bòrnia, sornetas de ma tanta Nina de Niana, galejadas e bajocadas, pròsas e poesias, opinion, fòtos o vidèos,...
Acabatz de mandar.
cercle.occitan.max.roqueta@gmail.com

dimanche 22 mars 2020

LOS CONSELHS del SAVI VIÈLH DE BORRONHAN

PATZ AL DINTRE


         Mentre aquela passa que te balha un pauc la peta, te fau passar, per t’apasimar l’ànsia, una confidéncia desconfidencializada.

         Ièr arser, un pòrta-lenga del Dalai Lama afortiguèt que per obténer la patz interiora, nos cal totjorn acabar çò qu’avèm entamenat, e qu’amb aquò gausirem de la quietud dins nòstras vidassas.

         Confinhat a l’ostal, agachèri a mon entorn, per veire los daquòsses qu’aviái començats sens pas jamai los acabar de faire.

         ... E me siái agotat un pinton de la beguda, desmembrat al fons del despenson ; una flasqueta de Rosat de Bessan, famós... ; una bo..botelheta de Sant-Adornin : de roge, de primièira ; un porron... Pompero de Faugièiras... ; un ran... ran... un ranquilh d’aiiiiigardent del Pupu... del Pupu.. del Puèch... a Bon !...

         Pò...pò...pòdes pas imaginar lo ma...ma...macarèl de me...me...melhor que me sen...sen...sentissi d’aquesta papa..., d’aquesta papa..., d’aquesta papassa.

         Fai pa-pa-passar lo messatge a totes aqueles qu’an de be-be-besonh de patz al dintre e diga-ié que los aimi-mi a totes.

         E bona passa !

Joan Marc Vilanòva

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire